Nieuw parcours Ronde van Hoogerheide

HOOGERHEIDE – Op zondag 3 september wordt de 79e Ronde van Hoogerheide verreden. Rekening houdende met wensen van gemeente, busvervoer, en ondernemers  heeft de organisatie een nieuw, mooi en selectief parcours uitgetekend dat voldoet aan de bestaande wensen. 

Archieffoto Regioactueel.nl

Daar waar vorig jaar voor de eerste keer werd uitgeweken naar de Scheldeweg als start-en finishplaats, zal ook dit jaar de Scheldeweg als scherprechter worden opgenomen in het parcours. Maar liefst 2 keer per ronde zal de 5% klim bedwongen moeten worden.

Eén maal vanuit de Onderstal richting Nieuweweg, en één keer vanuit de Onderstal richting kerk.
Start en finish zal op veler verzoek weer in de Raadhuisstraat zijn, bij Wielercafé De Boulevard. Van daaruit wordt als volgt gereden:LA  Onderstal- RA Scheldeweg- LA Nieuweweg- LA Onderstal – RA Scheldeweg- LA Raadhuisstraat.


Bij de kruising Onderstal/Scheldweg zijn de renners 2x per ronde te zien. Een echte 8 van Hoogerheide. De lengte per ronde bedraagt 2,8 km.

Op 3 september staan zowel nieuwelingen, junioren, amateurs als de  elite-beloften categorieën aan de start.
Met dit nieuwe, mooie parcours op de Brabantse Wal verwacht de organisatie veel regionale en landelijke toppers aan het vertrek te krijgen.

You may also like...