Water, zand, kinderen en kastelen op het Ouwe Raedthuysplein

HOOGERHEIDE – Een onderdeel van het Hoogerheide Beach Event, speciaal voor de jongere kinderen, is het zandkastelen bouwen op woensdagmiddag. Er werden zeker hele mooie kastelen gebouwd.

Er werden mooie kastelen gebouwd, maar wat nog belangrijker was, de kinderen hadden het heerlijk naar hun zin. Ze hadden alle ruimte om lekker te spelen, prachtig weer en een bijna onbegrensde hoeveelheid water, zand en strandspeelgoed. Wat wil je als kind nog meer.

Het was tropisch warm maar gelukkig werd er door de organisatie regelmatig drinken uitgedeeld voor de kinderen. Sommige kinderen bouwden hun kasteel onder een parasol en andere doken af en toe de klaarstaande badjes in om af te koelen. Maar niet alleen de kinderen moesten afkoelen. Ook sommige hondjes werden af en toe in bad gezet.

Veel kastelen hadden een mooie slotgracht, die natuurlijk met water moest worden gevuld, wat soms een heerlijke modderpoel werd en sommoige kastelen waren echte kunstwerkjes…. totdat één van de kleinere kinderen er per ongeluk op ging zitten, maar ook dat werd weer gerestaureerd.

De ouders, opa’s en oma’s en andere begeleiders van de kinderen zaten heerlijk met een warm of koud drankje in de schaduw (of desgewenst in de zon) op de terrasjes naast de grote zandbak, vanwaar ze goed konden zien wat er allemaal in de zandbak gebeurde.

Het Hoogerheide Beach Event gaat nog een paar dagen door. Tot zondag staan de volgende activiteiten nog op het programma:

  • Vrijdag 23 juni wordt ’s avonds een Beachvolleybaltoernooi voor bedrijven gehouden.
  • Zaterdag 24 juni is er een beachsoccer toernooi voor junioren tot 13 jaar.
  • Zaterdagavond 24 juni wordt er een bierpong wedstrijd gehouden.
  • Zondag 25 juni is het zand gereserveerd voor een beachsoccer toernooi voor volwassenen.
  • Op zondag 25 juni vind er op het Ouwe Raedthuysplein een barbecue plaats waaraan iedereen kan deelnemen. De prijsuitreiking en afterparty zullen plaatsvinden bij De Herberg ’t Vervolg. Ook zal hier om zeven uur de trekking van de loterij plaats vinden (en volgens insiders zijn er veel leuke prijzen !).

 

 

 

 

You may also like...