Agnes Jongerius te gast bij Klaas Vos

OSSENDRECHT – Vrijdagavond was Europarlementariër van de PvdA en voormalig voorzitter van FNV, Agnes Jongerius te gast op de culturele avond in de Protestantse kerk in Ossendrecht.

In het gesprek met Klaas Vos kwam het enorme verlies van de PvdA in de verkiezingen natuurlijk als eerste ter sprake.  Volgens Jongerius was de oorzaak hiervan “het uitruilen van de politieke veren tussen VVD en PvdA en de veranderde maatschappij”.

Zij legde uit dat er vroeger tijdens de schaft gelegenheid was om grote groepen arbeiders tegen te komen maar nu is diezelfde werkplek niet meer het domein van een grote groep gelijkgestemde mensen. Een ander punt is de vergrijzing van de partij.

De partij moet ook de hand in eigen boezen steken want bijvoorbeeld in Oost Groningen is de grootste werkgever vaak het sociale kantoor waar ze niet met foldertjes en Rozen aan hoeft te komen aangezien het werk daar wegbezuinigd is met name ook door de PvdA…

Een luchtiger onderwerp was dat duidelijk werd dat Klaas Vos haar ooit in de echt verbonden heeft en uiteraard kwam met Jongerius als Europarlementariër  ook de toekomst van Europa ter sprake.

Ook de volgende culturele avond die in mei zal plaatsvinden, heeft weer een interessante gast namelijk de bekende schijver Adriaan van Dis.

Foto’s en informatie: Leo den Heijer

You may also like...