De Woensdrechtse ‘Sportchallenge loop’, lopen voor het goede doel

OSSENDRECHT – Woensdagavond startte op de parkeerplaats bij de Volksabdij de eerste Woensdrechtse Sportchallenge loop met zo’n tachtig deelnemers.

Alle deelnemers staan klaar om te vertrekken voor hun route

Het idee om deze Sportchallenge loop te organiseren kwam van buurtsportcoach Jacky Jansens die het samen met wethouder Lars van der Beek uitgewerkt heeft tot het huidige evenement.

De deelnemers werden, afhankelijk van welke route ze aan mee gingen doen, in drie vakken opgesteld. Toen iedereen op zijn plaats stond werden ze door wethouder Lars van der Beek toegesproken, waarbij hij ook het doel van dit evenement nog eens uitlegde.

Wethouder Lars van der Beek en initiatiefnemer, buurtsportcoach Jacky Jansens

Het doel van dit evenement is tweeledig. Ten eerste worden mensen hierdoor gestimuleerd om te bewegen en de natuur in te gaan en ten tweede wordt er geld opgehaald voor het goede doel. Iedereen kon meedoen en deelname koste maar € 2,50.

De opbrengst van dit evenement zal gebruikt worden voor ‘Sport voor iedereen’. Dit is een fonds om minder draagkrachtigen toch de gelegenheid te geven aan sportactiviteiten mee te doen.

De routes

Afhankelijk van de conditie en de wensen van de deelnemers was er keuze uit drie routes. De lichtste was een wandeling van tweeënhalve kilometer met tussendoor een aantal oefeningen. De middelste was een wandeling van vijf kilometer met tussendoor een aantal oefeningen en de zwaarste was een route waar vijf kilometer hardgelopen moest worden en ook op deze route werden er tussendoor oefeningen gedaan.

Alle drie de routes begonnen op het grasveld bij de parkeerplaats op De Volksabdij aan de Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan in Ossendrecht.

Tot kort voor de aanvang van het evenement maakte de organisatoren zich nog zorgen of er wel genoeg deelnemers zouden komen maar al snel bleek die zorg ongegrond. Naast de deelnemers die zich van tevoren hadden ingeschreven, kwamen er nog tientallen deelnemers onaangekondigd naar De Volksabdij.

De loop

Na de toespraak van de wethouder was het tijd om te starten. Als eerste vertrokken de hardlopers het bos in voor hun vijf kilometer loop.

De hardlopers lopen hard het bos in

Na de hardlopers vertrokken de deelnemers voor de vijf kilometer wandeling en begonnen de deelnemers aan de tweeënhalve kilometer wandeling aan hun warming-up onder leiding van Jacky Jansens.

Warming-up voor de tweeënhalve kilometer wandeling

Toen iedereen goed opgewarmd was, vertrok de laatste groep van ruim dertig man het bos is, richting het nieuwe wielersport oefenterrein achter het ZuidWestHoek College.

Het bos in met een stoer voetballertje voorop

Op het wielersport oefenterrein in aanbouw was de eerste stop. Hier werden weer een aantal oefeningen gedaan om de spieren een beetje los te maken.

Oefeningen bij de eerste stop

Er werden verschillende oefeningen voor met name de beenspieren gedaan voor de de wandeling weer verder ging. De groep liep langs de bosrand, genietend van het mooie uitzicht, om na een tijdje het bos weer in te gaan, op weg naar de volgende oefeningen.

Wandelen langs de bosrand

De volgende stop was op het sportveld, bij het ZuidWestHoek College. Hier werd de groep in twee delen opgesplitst. De jongere en fittere deelnemers gingen onder leiding van Jacky’s zoon Abbu wat zwaardere oefeningen doen terwijl Jacky met de andere deelnemers wat speelsere en lichtere oefeningen deed.

Wat zwaardere oefeningen voor de jongere en sportievere deelnemers
Onder leiding van Abbu ‘planken’ in het gras
Moeder en dochter doen allebei enthousiast mee
De over het algemeen wat oudere groep deed wat speelsere oefeningen met een lint en een bal

Nadat de twee groepen hun oefeningen voltooid hadden trok de hele groep het bos weer in, op weg naar de volgende uitdaging.

Het bos weer in

Nu iedereen goed warmgedraaid was en de spieren een beetje losgekomen kwamen, was het tijd voor de wat agressievere oefeningen. Er ging gebokst worden. Gelukkig niet tegen elkaar maar het zag er toch best heftig uit al die meppende en schoppende mensen aan de bosrand.

… en een rechtse.. en een linkse….
Iedereen deed fanatiek mee met de boks oefeningen

Na het boksen kwam het zandpad, een stuk langs de bosrand, dan een heuveltje op en weer terug het open veld in voor weer een lekker stukje wandelen.

De deelnemers konden genieten van de prachtige natuur en een mooie blauwe lucht
Een heerlijke wandeling
Ook de kleinste deelnemers waren nog lang niet moe
De schaduwen worden al wat langer als de zon wat lager staat
Bijna terug op De Volksabdij……

Terug op het grasveld bij De Volksabdij werden nog wat oefeningen gedaan als afsluiting, waarop de deelnemers, tevreden over een mooie en leuke wandeling, weer naar huis gingen.

De laatste oefeningen

Met een mooi aantal enthousiaste deelnemers, dat achteraf toch rond de tachtig en misschien nog wel meer uitkwam, kan de Woensdrechtse Sportchallenge loop rond de Volksabdij zeker een succes genoemd worden. Ook het weer zat mee want voor zo’n wandeling kan je het niet beter treffen. De organisator, Jacky Jansens zei dan ook dat hij verwacht dat dit evenement volgend jaar een vervolg zal krijgen. Natuurlijk hoopt hij dan op nog meer deelnemers maar dat zal na deze geslaagde eerste keer geen probleem zijn.

You may also like...