Dementiewandeling in de vergetelheid

OSSENDRECHT – Er kwamen woensdagmiddag geen mensen naar een wandeling voor mensen met dementie en mantelzorgers. Deze activiteit was georganiseerd in het kader van de week van de dementie.

IMG_20160921_171100

Buurtsportcoach Jacky Jansens en Marga Esser, voorzitter van werkgroep dementievriendelijke gemeenschap, staan woensdag teleurgesteld bij de Volksabdij in Ossendrecht: Het beoogde startpunt van de wandeling. Esser tast in het duister over het gebrek aan deelnemers: “We hebben er veel publiciteit aan gegeven. Een opkomst van een man of vijf was al leuk geweest. Het heeft misschien wel te maken met een stukje schaamte. Er is nog een taboesfeer om het onderwerp heen, die wij juist willen doorbreken.”

Wethouder Lars van der Beek zou ook meewandelen en Wereld Alzheimerdag aftrappen. Dat ging dus niet door. Daardoor heeft hij wel alle tijd om met Esser en Jansen te praten en de aanwezige pers te woord te staan. “Wat we willen bereiken met een dementievriendelijke gemeente is dat mensen met dementie en de mantelzorgers ondersteuning krijgen. Ze moeten weten waar ze terecht kunnen zodat ze de zorg krijgen die ze nodig hebben.” Ook onderstreept hij het belang van een beleid op dit gebied. ”In de komende 15 jaar verwachten we een verdubbeling van het aantal mensen met dementie in onze gemeente.”

Donderdag is er een inloopmiddag in ’t Blickvelt in Woensdrecht van 13:30 tot 16:00 uur. Vrijdag is er in de Biezen in Putte een muziekfestival tussen 13:30 en 16:30 uur.

 

You may also like...