Symposium over werken en ondernemen over de grens

OSSENDRECHT – Profiteren ondernemers en werknemers voldoende van de strategische ligging bij de grens met België? Dat is de centrale vraag op het symposium grensoverschrijdend ondernemen en werken.

20160513-ossendrecht-grensOrganisator VVD Woensdrecht stelt dat de strategische ligging beter tot zijn recht kan komen. West-Brabant ligt tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen. Ook aan de transportverbindingen kan het niet liggen, met de snelweg A4 tussen Bergen op Zoom en Den Haag. Toch constateert het partijbestuur dat de werkloosheid in West-Brabant relatief hoog is en het gemiddelde inkomen relatief laag.

Tijdens de bijeenkomst die in de Drieschaar zal plaatsvinden komen sprekers uit Nederland en België aan het woord. Mascha Jacobsma, HR-directeur Sabic, geeft een toelichting over de belemmeringen bij het inhuren buitenlandse arbeidskrachten. Walter van Mechelen (Gosselin Group Belgium) en Luc Arnouts (Haven van Antwerpen) spreken over werkgelegenheid en samenwerking. Vanuit de lokale politiek zullen burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Martin Groffen aanwezig zijn. Cora van de Nieuwenhuizen uit het Europees Parlement spreekt over de aansluiting tussen bedrijfsleven en politiek. Als dagvoorzitter heeft de VVD Onno Hoes op het oog.

Het symposium vindt op woensdag 15 juni plaats in de Drieschaar in Ossendrecht. Toegang kost 10 euro. Aanmelden kan via 15juni@vvd-woensdrecht.nl

You may also like...