Wagentjes kijken in Put en Buntland

PUT EN BUNTLAND – Vrijdagavond vanaf acht uur konden belangstellenden de creaties van de Putse bouwclubs bekijken in en bij de bouwloods aan de Accacialaan in Putte.

Gezellige drukte in de loods

BC Meuge me Wok Is, BC Is Da Wa en BC leve de Lol zijn de clubs die in Put en Buntland de wagens bouwen voor de optocht ‘thuis’ en in andere plaatsen. In de bouwloods waren leden van alle drie de clubs en andere belangstellenden aanwezig voor het bewonderen van de wagens en een gezellige carnavalsavond samen.

Nico van Gaal, van bouwclub ‘BC Meuge me Wok Is’, vertelde in hun bouwloods dat de basis voor hun wagen van dit jaar gekocht was van een bouwclub uit Bergen op Zoom. Omdat deze wagen van vier meter breed, veertien meter lang en negen meter hoog veel te groot was voor Putte is hij gedemonteerd en helemaal opnieuw en anders opgebouwd.

Nico van Gaal van bouwclub ‘BC Meuge me Wok Is’ geeft uitleg over hun wagen

Het middelpunt van de wagen is een enorme scooter met een berijder er op. Dankzij een vernuftig mechanisme kan de scooter heen en weer bewegen. Er is een heel nieuw onderstel gemaakt om de wagen lager en smaller te maken en de scooter die eerst op een aantal andere ‘kunstwerken’ stond is nu rechtstreeks op de wagen gemonteerd. De wagen is nog steeds te groot voor de loods zodat het hoofd van de scooterrijder en van een schaaap dat uit een doos op de wagen komt, pas buiten de loods gemonteerd kunnen worden.

De scooterrijder, nu nog zonder hoofd
De schapekop wordt zaterdagmorgen op de wagen gezet

Omdat er in de constructie van de wagen geen ruimte was voor de generator is er een aparte generatorwagen gebouwd die achter de carnavalswagen getrokken gaat worden.

Volgens Nico zijn de kleuren die BC Meuge me Wok Is frisser en vrolijker dan de kleuren die elders vaak gekozen worden. Corine van Gaal is degene die daar verantwoordelijk voor is. Het hele project van het (ver)bouwen van de wagen wordt door maar een paar man van de bouwclub gedaan.

Als zaterdagmorgen de wagen uiteindelijk definitief geassambleerd gaat worden wordt er, naast de optocht in Putte, ook meegereden in Ossendrecht en in Belgiƫ. Daarmee wil de club weer wat van de investering in de wagen terugverdienen. Ook om de kosten terug te verdienen worden wagens en onderdelen ook vaak weer doorverkocht aan andere bouwclubs.

Ook buiten stonden mooie wagens

You may also like...