Kleine supermarkt in Woensdrecht geopend

WOENSDRECHT – Wethouder Hans de Waal opende donderdagmiddag ‘De Woensdrechtse Winkel’. Een supermarkt op Woensdrechts formaat.

Wethouder de Waal feliciteert Vic Huijgens en Adri van Zweden van stichting Woensdrecht Werkt

De winkel is een samenwerking tussen de Jumbo-supermarkt in Hoogerheide en de maatschappelijke Stichting Woensdrecht Werkt.

Vaste klant

Rinus Kruijs Voorberge woont nog maar anderhalve maand in het dorp Woensdrecht. Hij is aangenaam verrast over de opening van de supermarkt, en rekent zichzelf alvast tot de vaste klanten. “Waarom zou ik benzine verspillen terwijl ik ook boodschappen kan doen in mijn eigen dorp”, stelt hij. Zijn vrouw Joke heeft zich aangemeld om een dag in de week vrijwilligerswerk te doen in de winkel.

Jumbo

In de winkel staan verse producten van de vertrouwde leveranciers en 600 tot 700 houdbare Jumbo-producten. Welke producten dat precies zijn, kan in de loop van de tijd veranderen.“Uiteindelijk bepaalt ook hier de klant het assortiment”, zegt Lucius. Hoewel de link met de Jumbo supermarkt makkelijk te zien is, gaat de winkel geen Jumbo heten. “Het is de winkel van Woensdrecht Werkt, wij zetten deze stap puur uit sociaal ondernemerschap”, zegt de supermarktbaas.

Drukker

Bakker Harput levert Turks brood aan de winkel. “Ik lever nu drie dagen in de week, maar ik denk dat ik vanaf nu wel iedere dag kan leveren. Ik verwacht dat het veel drukker wordt”, zegt Mehmet Ulgen van bakkerij Harput. Op de openingsdag was het in ieder geval erg druk in de winkel.

Openingstijden

De Woensdrechtse Winkel is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8:00 tot 17:30 uur, op zaterdag van 8:00 tot 16:00 uur en op zondag van 8:00 tot 13:00 uur.

Vrijwilligers van de winkel
Paul Lucius en Adri van Zweden
Mehmet Ulgen van Bakkerij Harput
De Woensdrechtse Winkel

 

 

Lees ook: Woensdrechtse supermarkt opent donderdag zijn deuren

You may also like...