Stormachtige wind bij de Ronde van Woensdrecht

WOENSDRECHT – Het verkorte circuit met zijn hoogteverschillen en de beklimming van de Rijzende Weg, in combinatie met de stormachtige wind, was zwaar voor de deelnemers maar leverde spannende wedstrijden op.

Elite-Mannen/Beloften

Om kwart over twaalf ging de eerste wedstrijd over vijftig ronden voor de Elite-Mannen/Beloften van start.

Een van de deelnemers was een plaatselijk favoriet, Wout van Elzakker. Wout rijdt in 2017 voor de ploeg Quick-Step-TELCO,M-GIMEX uit Navarra in Spaanje. Hij woont daar in een appartement van de ploeg en komt om de paar weken naar huis voor zijn opleiding aan het Johan Cruyff College in Roosendaal. Een prachtige gelegenheid om deze thuiswedstrijd te rijden dus.

 [advertentie][/advertentie]

De wedstrijd liet al snel de niveau verschillen zien tussen de kopgroep en de rest want het hele peloton werd sowieso al op een ronde achterstand gezet. Ondanks de zware 5% beklimming van de Rijzende Weg bleven drie koplopers, Piotr Havik, Peter Schulting en Thijs de Lange de snelheid er in houden tot bijna het einde.

[advertentie][/advertentie]

Bijna het einde want vlak voor het einde van de wedstrijd ging Peter Schulting, bij het uitkomen van de Berglaan en het oprijden van de Dorpsstraat, hard onderuit.

Peter Schulting is gevallen (Foto door Ronald Krijtenburg)

Gelukkig waren een toevallig in de buurt staande EHBO’er en de wedstrijd EHBO’ers uit de bezemwagen er snel bij. Schulting bleek een sleutelbeen gebroken te hebben maar dat weerhield hem er niet van om weer op zijn fiets te klimmen en alsnog, dankzij zijn grote voorsprong op het peloton, als zevende te eindigen.

De wedstrijd werd gewonnen door Piotr Havik, op bijna veertig seconden gevolgd door Thijs de Lange. Tom Vermeer en Wout van Elzakker streden tot op het laatst voor de derde plaats. Een strijd die in het voordeel van Tom Vermeer beslist werd waardoor Wout van Elzakker net de podiumplaats op zijn thuiswedstrijd mis liep.

Peter Schulting, sleutelbeen gebroken en toch nog zevende !

Wout van Elzakker werd vierde

Junioren

Om half drie starten de Junioren voor hun vijfendertig ronden over het Woensdrechtse parcours.


Naast de hoogteverschillen die de renners moesten overwinnen, hadden ze ook nog eens met een behoorlijk stevige wind te maken. Zeker boven op de Rijzende Weg waaide het hard. Zelfs zo hard dat er dranghekken waar reclame-banners aan gehangen waren omwaaiden.

De wedstrijd bij de Junioren werd gewonnen door Ezra Tolhoek die de vijfendertig ronden in iets meer dan een uur en zesentwintig minuten reed. De tweede plaats was voor Jasper Haest die circa twee seconden na Ezra binnen kwam en de derde plaats was voor Marijn van den Berg. Maarten de Nijs uit Huijbergen werd vijfde in deze wedstrijd voor eigen publiek.

[advertentie][/advertentie]

De ronde-missen met bloemen

Nieuwelingen

De laatste categorie die van start ging in de Ronde van Woensdrecht waren de Nieuwelingen. Om kwart over vier mochten zij aan hun wedstrijd beginnen.
In deze categorie stond een rennersveld van meer dan tachtig deelnemers aan de start. Op het startschot van de voorzitter van Wielercomité Woensdrecht, John de Crom, ging de meute van start voor dertig ronden over het zware parcours van de Ronde van Woensdrecht.

[advertentie][/advertentie]

Na vijf kwartier kwam Casper van Uden als eerste over de streep, op minder dan twee seconden gevolgd Door Enzo Leijnse. Deze twee rijders hadden een ruime voorsprong op nimmer drie, Roy Duijvesteijn, die een minuut na de winnaar over de finishlijn op de Rijzende Weg kwam.

You may also like...