Samenwerking politie, gemeente en burgers tegen drugsoverlast

HOOGERHEIDE – De gemeente Woensdrecht wil samen met politie en burgers een vuist maken richting drugscriminaliteit en overlast.

V.l.n.r Goanita van Linden (buurtpreventie Putte), Fon Wagenaars (wijkagent), Lesley Heshof (Beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid), burgemeester Adriaansen, Ron van der Wel (wijkagent operationeel expert), Ineke Dingemans (buurtpreventie Putte), Linda Bogers (Regisseur dorpsplatforms en buurtpreventie)

Extra politie capaciteit

Naast dat de gemeente, de politie, het buurtpreventieteam en de zorgcoöperatie Putte nauwer gaan samenwerken in de bestrijding van drugsoverlast, met name in de kern Putte, is er extra politiecapaciteit gekomen in de vorm van extra wijkagent en operationeel expert, Ron van der Wel. Met zo’n veertig jaar ervaring in de ‘minder rustige’ wijken in Rotterdam heeft hij de nodige expertise op het gebied van bestrijding van drugsoverlast.

Burgemeester Adriaansen zegt daar over: “Als burgemeester van de gemeente Woensdrecht heb ik deze signalen serieus opgepakt. Dit heeft geresulteerd in meer politiecapaciteit in Putte en de aanstelling van een extra wijkagent (operationeel expert). Verder ben ik samen met medewerkers van onze gemeente en de politie het gesprek aangegaan met het buurtpreventieteam, dorpsplatform en zorgcoöperatie uit Putte. Samen hebben we gekeken hoe we ervoor kunnen zorgen dat we de overlast zo goed mogelijk kunnen aanpakken“.

Ook burgers kunnen bijdragen

Om ergens te kunnen ingrijpen moet de politie natuurlijk wel weten dat er een probleem is. Daarom is het belangrijk dat burgers drugsoverlast en criminaliteit ook melden bij de politie. Dit kan op diverse manieren, desgewenst ook anoniem. Meer hierover is te lezen in de speciale nieuwsbrief die de gemeente voor de inwoners van Putte heeft samengesteld maar die natuurlijk voor de burgers in andere kernen ook bruikbaar is. De nieuwsbrief is te lezen of te downloaden van de site van de gemeente Woensdrecht via de link: www.woensdrecht.nl/nieuwsbriefputte .

Bij meldingen zijn zaken als kentekens en beschrijving van auto’s, tijdstip van incidenten en signalement van personen belangrijke informatie. Door deze meldingen te combineren met andere informatie van de politie kunnen verbanden gelegd worden en dealers geïdentificeerd en aangepakt worden. Extra wijkagent van der Wel prees ook het werk dat de buurtpreventie en de Whatsappgroep in Putte nu al doen om de criminaliteit tegen te gaan.

Gebiedsverbod

De politie werkt ook samen met de gemeente Woensdrecht aan de mogelijkheid om veroordeelde drugcriminelen een gebiedsverbod met een dwangsom op te leggen, waardoor de overlast nog beter aan te pakken is. Door een gebeidsverbod kan de politie makkelijker optreden als een crimineel toch in het dorp komt en door de hoge boetes die opgelegd kunnen worden is het voor dealers ook niet meer interessant om in Putte te ‘werken’.

You may also like...