Madeleine van Toorenburg op culturele avond Ossendrecht

OSSENDRECHT – Maandagavond was Madeleine van Toorenburg lid van de CDA fractie in de Tweede Kamer te gast op een culturele avond van de Protestantse Kerkgemeenschap te Ossendrecht.

2016-11-17_Oss-Prot_kerk

Naar aanleiding van de vraag omtrent de dienstplicht als wapen tegen individualisering, was van Toorenburg al eens uitgenodigd voor de culturele avond. Door ziekte van gastheer Klaas Vos is dat toen niet door kunnen gegaan.

Maandagavond was van Toorenburg dan toch aanwezig, op een speciaal ingelaste extra bijeenkomst.
Gesproken werd over hoe ze in de politiek terecht gekomen was na een turbulente loopbaan via haar directeurschap van diverse justitiële instituten (onder andere in het verre buitenland).

Ook kwamen de diverse standpunten van het CDA ter sprake uiteraard ging het ook over de uitdrukkelijke mening omtrent het omstreden Oekraïne Verdrag.

Onder de belangstellenden van vanavond bevonden zich uiteraard veel kerkmensen en mensen uit de politiek zoals de plaatselijke CDA prominenten. Na afloop was er de mogelijkheid om een glas te drinken en nog na te praten.

De volgende culturele avond zal zijn op donderdag 1 december met Maarten van Buuren over zijn boek “Erfenis zonder testament” waarvoor co schrijver Hans Achterhuis al eerder te gast was.’

Bron en foto: Leo den Heijer

You may also like...