Spinningmarathon tegen Cystic Fibrosis

OSSENDRECHT – Met een spinningmarathon werd zaterdagmiddag geld bij elkaar gefietst voor onderzoek naar de ziekte Cystic Fibrosis, de zogenaamde taaislijmziekte. 

Zaterdag om één uur ’s middags startte de spinningmarathon in het Zuidwestcollege aan de Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan.

In de sportzaal die ter beschikking werd gesteld door het het Zuidwestcollege werkten de deelnemers zich, onder leiding van de belangeloos meewerkende spininstructeurs, in het zweet om op die manier aandacht te vragen voor, en een bijdrage te leveren aan, het onderzoek naar Cystic Fibrosis.

Vanaf één uur kon gestart worden en tot vier uur was instappen ieder uur mogelijk. Een uur spinnen kostte 5 euro (maar meer mocht ook).

Theo van der Himst, de initiatiefnemer van dit evenement, vertelde dat het allemaal begon in 2014. Theo was bij de crematie van een jonge vrouw uit Halsteren die aan Cystic Fibrosis was overleden. Ze was pas 28 jaar oud. Theo was hier zeer van onder de indruk en besloot initiatieven te ontplooien om geld in te zamelen om onderzoek naar deze aandoening te bekostigen.

Er werden fietstochten georganiseerd, zoals in 2015, van Bergen op Zoom naar Sneek via Hoek van Holland, Zurich in Friesland en Bolsward en in 2016 van Bergen op Zoom naar Gulpen via Weert en Valkenburg.  (Zie ook de artikelen over de tocht van 2015 en van 2016 op Regioactueel)

Ook vorig jaar werd er in het Zuidwesthoek College een spinning marathon gehouden waar €300 mee opgehaald werd.

In augustus wordt er een fietstocht gereden, van Bergen op Zoom naar Exloo in Drenthe. Fietsliefhebbers kunnen zich nog steeds opgeven voor deze volledig verzorgde fietstocht om daarmee bij te dragen aan het onderzoek naar Cystic Fibrosis. Meer informatie hierover is te vinden op de Facebook pagina ‘Fietsen voor en tegen Cystic Fibrosis‘.

Informatie en foto’s: Dick van Hoolwerff

You may also like...